Velkommen tilbage til Radiovagabond, hvor jeg tager dig med rundt i verden, møder fascinerende mennesker og deler utrolige rejsehistorier. I denne episode har jeg en samtale fra Extraordinary Travel Festival i Bangkok, hvor jeg satte mig ned med to bemærkelsesværdige rejsende.
Den ene har brugt sin karriere i luftfartsindustrien til at udforske verden på en måde, som de fleste kun kan drømme om. Den anden har kastet sig ud i et enestående projekt: at håndlevere 50 breve over hele verden, inspireret af en gammel tradition fra Galápagosøerne.
Og det sjove? De er begge fra New Zealand – men de kendte ikke hinanden før denne festival.
To kiwier, én festival og en fælles passion for eventyr
Jeg startede min samtale med Jonny Beardmore og Christian Fleischer med at bemærke noget sjovt: vi havde et uventet New Zealand-tema kørende. Begge var fra New Zealand, men de havde ikke boet der i årevis.
“Jeg har ikke boet i New Zealand i 11 år,” sagde Christian.
“Og jeg bor i London,” tilføjede Jonny.
Så hvorfor forlade et land, der er kendt for sin natur og livskvalitet?
“Det er det bedste sted i verden at tage på ferie,” forklarede Jonny. “Men at bo og arbejde der har de samme udfordringer som alle andre steder – jobpres, livsomkostninger… det er lige så dyrt som andre steder.”
Christian tilføjede en klassisk kiwi-kommentar:
“Prisen på ost er absurd i dag. Man kunne næsten bruge det som valuta.”
Jonny grinede: “Bitcoin har stadig ikke samme værdi som ost.”
Selvom New Zealand er et drømmerejsemål, fandt begge deres eventyr andre steder i verden.
Christian Fleischer:
Fra luftfart til at besøge alle lande i verden
Christians rejsehistorie er tæt forbundet med hans karriere i luftfartsindustrien.
“Jeg har arbejdet i luftfart hele mit liv,” fortalte han.
“Mit første job var i USA hos US Airways, hvor jeg arbejdede med prisfastsættelse og indtægtsstyring.”
Det var dette job, der første gang gav ham idéen om at flytte til New Zealand.
“Jeg havde været der to gange og tænkte: ‘Her vil jeg bo.’”
Efter at have netværket strategisk, lykkedes det ham at få et job hos Air New Zealand, og han tog springet – på trods af finansielle udfordringer.
“På det tidspunkt var den newzealandske dollar kun det halve af den amerikanske dollar, og al min gæld var i USD. Rent økonomisk burde jeg aldrig have gjort det. Men jeg var 26, 27 år og tænkte: ‘Jeg kan ikke sige nej til denne mulighed.’”
Det blev starten på en livslang rejse, hvor han senere besøgte alle verdens lande.
“Jeg afsluttede min sidste nation i februar – i Bahamas,” sagde han. Ikke et dårligt sted at fejre det, vel?
Jonny Beardmore:
Galápagos-brevbæreren og hans globale mission
På den anden side af vores samtale sad Jonny Beardmore – også kendt som The Galápagos Postman.
“Jeg har taget 50 breve fra en ældgammel postkasse på Isla Floreana i Galápagos,” forklarede han.
“Den har stået der siden 1793, hvor sømænd efterlod breve, håbende på, at nogen ville samle dem op og levere dem.”
Traditionen lever stadig i dag, men Jonny tog det til næste niveau.
“Jeg tog en hel bunke breve og besluttede at bruge et år på at rejse rundt og levere dem personligt.”
Hans mission førte ham til nogle utrolige øjeblikke, men rejsen handler ikke kun om eventyr – det er også en dybt personlig mission. Jonny mistede sin far til Motor Neurone Disease (MND) i 2022 og bruger sin rejse til at øge bevidstheden og samle penge til forskning.
“Denne sygdom isolerer folk,” sagde han.
“Men brevene? De forbinder os. De handler om mennesker.”
WHO ARE YOU?
Please spend five minutes taking a the survey – tell me a bit about who you are and what you would like more or less on here on The Radio Vagabond.
Fra femstjernede hoteller til ingen rindende vand:
Christians vildeste rejseoplevelser
En af de mest fascinerende ting ved Christians rejsehistorie er, hvor tilpasningsdygtig han er. Efter at have besøgt alle verdens lande har han oplevet både ekstrem luksus og at rejse på et minimalt budget.
“Jeg har haft privilegiet at rejse på business og first class, bo på nogle af de mest luksuriøse hoteller,” fortalte han. “Men på den anden side har jeg også overnattet steder uden elektricitet eller rindende vand.”
Jeg spurgte ham om nogle af hans mest mindeværdige oplevelser, og han havde en del at vælge imellem.
“I Angola boede jeg et sted uden elektricitet, uden rindende vand – bare det mest basale,” sagde han. “Og ved du hvad? Det var en af mine bedste oplevelser. Rejser handler ikke om luksus; det handler om menneskerne og de steder, der udfordrer dig.”
En anden oplevelse, der stod frem, var hans sidste land – Bahamas.
“Når man tænker på at afslutte sin sidste nation, forestiller man sig noget dramatisk, måske en vild fest,” sagde han med et grin. “Men ærligt talt, jeg gik bare ud af flyet, kiggede mig omkring og tænkte: ‘Okay. Jeg gjorde det.’”
Efter flere årtiers rejser og en karriere i luftfarten er det en imponerende bedrift at have besøgt alle verdens lande.
Jonnys mest uforglemmelige leveringer:
Pirater og en kærlighedshistorie
Jonnys mission med at håndlevere 50 breve har ført ham ud i nogle virkelig skøre og rørende situationer.
For eksempel leverede han et brev udklædt som pirat i Singapore.
“Jeg havde et brev til en treårig pige, der var vild med pirater,” sagde han. “Hendes forældre havde efterladt et brev til hende, så jeg tænkte, hvis jeg skulle gøre det her, måtte jeg gå all in. Jeg fandt et piratkostume, ringede på døren og sagde: ‘Jeg har en besked fra piraterne.’”
Men ikke alle breve handlede kun om sjov og ballade. Nogle leveringer var utrolig rørende.
“Jeg afleverede et brev til en kvinde i Mexico, og det gik op for mig, at hun ikke kunne læse,” sagde Jonny. “Vi måtte læse brevet op for hende. Det øjeblik ramte mig virkelig – hvordan noget så simpelt kan have så stor betydning.”
En af de smukkeste historier kom fra en levering i Belize.
“Det var et gammelt kærlighedsbrev. Det viste sig, at parret var gået fra hinanden, men senere havde fundet sammen igen. Og timingen for brevet… det gjorde det bare endnu mere magisk.”
Hans hele projekt handler om én ting: menneskelig forbindelse.
“Verden kan føles meget fragmenteret nogle gange,” sagde Jonny. “Men noget så simpelt som et brev kan minde os om, at vi alle er en del af en større historie.”
Jonnys sidste levering og afslutningen i London
Da jeg først talte med Jonny Beardmore, var han midt i sin mission med at levere 50 håndskrevne breve fra den legendariske Galápagos-postkasse til fremmede over hele verden. Men da vi fulgte op, nærmede hans rejse sig sin afslutning – og han havde kun få breve tilbage at aflevere.
“Jeg har cirka en måned tilbage og nu føles det næsten som et kapløb at få de sidste breve leveret, inden jeg afslutter det hele i London den 1. marts.”
Hvert brev havde sin egen unikke udfordring – uanset om det var at finde modtageren, at navigere gennem uventede rejseforhindringer eller bare sørge for at være det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.
“Jo tættere jeg kommer på målstregen, desto mere intenst føles det,” sagde Jonny. “Det er som en virkelig skattejagt, men i stedet for guld afleverer jeg beskeder, der har ventet i måneder – nogle gange i årevis – på at nå deres destination.”
Hans store finale ville finde sted i London, hvor han samlede venner, rejsekammerater og støtter for at markere projektets afslutning.
“Det var en mulighed for at reflektere over hele oplevelsen,” sagde han. “Hvert brev har en historie, og jeg ville dele de øjeblikke – overraskelserne, udfordringerne og de utrolige forbindelser, jeg har skabt undervejs.”
Men eventet var ikke kun en fejring. Det var også en fundraiser til støtte for Motor Neurone Disease (MND), den sygdom, der tog hans fars liv i 2022.
“Støtten har været overvældende,” sagde Jonny. “Det, der startede som en sjov og skør idé, blev til noget meget større – noget, der bragte mennesker sammen på måder, jeg aldrig havde forestillet mig.”
Jeg spurgte ham, hvordan det føltes at være færdig med projektet.
“Ærligt talt, det føles lidt mærkeligt,” indrømmede han. “I et år har mit liv drejet sig om disse breve, disse destinationer og de mennesker, jeg har mødt. Nu skal jeg finde ud af… hvad der bliver det næste?”
Og hvis jeg kender Jonny, vil det næste projekt være lige så uventet, kreativt og fyldt med eventyr.
Hvad venter forude for disse eventyrere?
Inden vi afsluttede samtalen, måtte jeg spørge hvad fremtiden bringer for både Christian og Jonny.
For Christian, der nu officielt har besøgt alle verdens lande, er listen måske komplet – men hans rejser stopper ikke her.
“Jeg vil gerne vende tilbage til nogle af de steder, jeg skyndte mig igennem,” sagde han. “Når du rejser for at nå et mål, kan du nogle gange miste muligheden for virkelig at opleve en destination. Nu vil jeg tage det roligere og se stederne på en ny måde.”
For Jonny er der stadig et par breve tilbage at levere, men hvad derefter?
“Jeg kunne godt tænke mig at tage denne idé videre. Måske en ny version af The Galápagos Postman, eller noget andet, der handler om at forbinde mennesker gennem rejser.”
Uanset hvad de finder på næste gang, er én ting sikkert: disse to eventyrere har ikke tænkt sig at sætte farten ned.
Næste gang i Radiovagabond
Denne episode blev optaget ved Extraordinary Travel Festival i Bangkok – en begivenhed, der samlede nogle af verdens mest eventyrlystne rejsende.
I næste episode møder vi endnu flere utrolige rejsende med historier, der vil forbløffe dig. Du vil ikke gå glip af det!
Mit navn er Palle Bo, og jeg skal videre. Vi ses!
LINKS:
Følg The Galapagos Postman adventure på Instagram.
Hvor er The Galapagos Postman tracking map.
Støt The fight against Motor Neurone Disease MND NZ.
Støt Stand Against MND UK here.
Køb en TGP t-shirt her.
The Galapagos Postman Challenge – “Is this 2024/25’s quirkiest adventure?
JEG VIL GERNE HØRE FRA DIG
Fortæl mig hvor er du, og hvad du laver lige nu, mens du lytter til denne episode. Du kan enten sende mig en email på lytter@radiovagabond.dk eller udfylde formularen her på Radiovagabond.dk.
Eller sende en stemmebesked ved at klikke på banneret herunder.
Uanset hvad du gør, vil jeg meget gerne høre fra dig. Det er altid sjovt at høre, hvem der sidder ude på den anden side af højttaleren.
DEL MED EN VEN
Har du en ven, der også er interesseret i at rejse og få inspiration til at komme ud og opleve verden? Så del denne episode. Send en besked eller ta’ telefonen og fortæl om den. Du kan også bare klikke på en af de farvestrålende knapper herunder.
SPONSOR
Som altid tak til min sponsor, Hotels25.dk. Det er et sted, du altid kan finde de bedste priser på overnatning rundt omkring i verden. Og det er garanteret den bedste pris.
RADIOGURU
Radiovagabond er produceret af Radioguru, som også kan hjælpe dig med at starte din egen podcast.